Vind jouw Nummer 1
 
Navigeer naar:  Home | Nieuwste leden | Inschrijven

Dating site tips

 

Nu je overal en altijd toegang hebt tot internet is dating via internet gemeengoed geworden. Het is een serieuze uitbreiding van de mogelijkheden om contacten op te doen en een relatie te vinden. Daarbij komt dat je via een datingsite kennis kunt maken met mensen die je anders niet zou bereiken. Het lijkt allemaal heel eenvoudig. Je schrijft je in, geeft wat informatie over jezelf en gaat op zoek naar leuke mensen. Maar er komt toch iets meer bij kijken. Zoals handigheid in het presenteren van jezelf en wat sociale vaardigheid. Daarom staan hier enkele tips voor het daten op Datingsite Nr1. Maar, hoe je ook een relatie zoekt, respect en oprechte interesse zijn de basis.

Neem de tijd

Neem voor het inschrijven op onze datingsite even de tijd om bij jezelf stil te staan. Je kunt dan  nadenken wat jou typeert, wat je belangrijk vindt, wat je graag doet en wat niet, wat je leuk vindt enzovoort. Zodoende krijg je een beeld van jezelf en dat maakt het makkelijker om iets over jezelf op te schrijven. 

Hetzelfde geldt voor wie of wat je zoekt. Wat zou je willen zien bij de ander? Wat vind je aantrekkelijk, leuk en belangrijk in een relatie? Weten waarnaar je op zoek bent, helpt al bij het vinden daarvan.

Datingsite inschrijven

Online dating start met je inschrijving op Dating site Nr1, dé meest overzichtelijke dating site voor een Serieuze Relatie, Vriendschap of Leuk Contact.

Profiel op dating site

Wanneer je jouw profiel helemaal invult en veel over jezelf vertelt, krijg je meer reacties van mensen met interesse in een relatie. Net als in een advertentie is de eerste zin daarbij belangrijk. “Ik weet niet wat ik hier over mezelf op moet schrijven ....” is geen goede opening bij de omschrijving van jezelf. Door iets aparts of interessants te schrijven kun je opvallen. Neem tenminste één aantrekkelijke eigenschap van jezelf op. Probeer daarbij om grote taalfouten in je tekst te voorkomen.

Het kan geen kwaad om in de loop van de tijd je profiel op de datingsite aan te passen of aan te vullen. Niet alleen om de informatie actueel te houden, maar ook om voor andere leden interessant te blijven.

Het is belangrijk om goed voor de dag te komen in je profiel, maar overdrijf of lieg niet. Dat leidt alleen maar tot onnodige moeite of teleurstelling. Wees eerlijk bij het omschrijven van wie je bent.
 

Wie zoek je voor een relatie

In je advertentie kun aangeven wie of wat je zoekt. Het is belangrijk om dit uitgebreid te doen. Maar wees ook hier realistisch. Een man of vrouw zoeken met het uiterlijk van een topmodel is niet dat niet altijd. Een uitgebreide en realistische oproep, leidt eerder tot een passende date.

Foto

Het belang van foto’s op de datingsite kan niet worden overschat. Het blijkt dat profielen met een foto vele malen vaker berichten krijgen als profielen zonder foto. Plaats dus een foto bij je profiel. Neem een enigszins recente foto en liever niet met grote, blote lichaamsdelen. Zorg dat je goed te zien bent en vriendelijk kijkt. Of je volgens de standaard ‘aantrekkelijk’ bent is daarbij niet eens zo van belang. Je kunt op Nr1 Dating meerdere foto’s uploaden bij je profiel. Maak daar gebruik van!

Zo, nu je profiel is ingevuld en de foto’s geplaatst, kom je er aan toe eens rond te kijken op de website. Hierbij kun je gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie van Nr1 Dating. Je kunt zoeken naar een bepaalde leeftijdsgroep, de provincie waar iemand woont, de interesses die iemand heeft, zijn of haar favoriete muziek en nog veel meer. Zoals waar iemand van kan genieten, of iemand graag uitgaat en zo ja waar naar toe. Datingsite Nr1 heeft daarnaast zelfs de mogelijkheid om te zoeken op trefwoord.

Favoriet maken op datingsite

Als je op onze datingsite een profiel ziet dat je interesse wekt en je wilt niet direct reageren, kun deze favoriet maken. Dan kun je op elk moment gemakkelijk nog eens terugkijken en een berichtje sturen.

Bericht

Stuur berichten aan leden die je aanspreken. Gebruik daarvoor de mailservice van onze datingsite. Begin in een eerste bericht niet te serieus, maar geef een leuke, korte reactie. Laat daarbij interesse in de ander blijken, bijvoorbeeld door iets uit het profiel van de ander te noemen of daar op in te gaan. En, stel een vraag, daarmee toon je niet alleen interesse, maar nodig je de ander tevens uit te reageren. Een vraag die je kunt stellen is; wat vind je leuk? Of, waar word je blij van? Vertel ook iets over jezelf. Tot slot, een serieuze relatie vinden pak je ook serieus aan; stuur niet hetzelfde (standaard)bericht aan meerdere personen. Dat werkt niet.

Een handige tip is om de onderwerp regel bij het bericht goed te gebruiken. Mensen laten deze soms leeg door geen onderwerp op te geven of zetten daar bijvoorbeeld hoi of zo neer. Door een pakkend onderwerp op te nemen dat alvast iets vermeldt over de inhoud van het bericht, wordt de kans veel groter dat de ontvanger het mailbericht opent en leest.

Wanneer je iemand ziet die je leuk vindt, laat dit weten! Bij elk profiel zit hiervoor een standaardknop, waarmee je een berichtje stuurt om te laten weten dat je het profiel leuk vindt.

Indien je geen antwoord krijgt op je bericht, dring dan niet aan. Hou het gezellig. Ga gewoon verder kijken. Op onze datingsite schrijven zich tientallen tot honderd nieuwe leden per dag in.

Veiligheid

Stuur in de eerste berichten vooral geen contactgegevens zoals je emailadres of telefoonnummer mee. Vind in het berichtenverkeer op de datingsite eerst uit of iemand echt interesse heeft en kijk of het contact  na een aantal berichtjes over en weer nog steeds prettig is. Pas wanneer je het gevoel hebt dat iemand betrouwbaar is, kun je jouw contactgegevens geven.

Soms schrijven zich misbruikers in op een datingsite. Zij zijn niet op zoek naar een relatie, maar zijn uit op financieel gewin. Maak nooit geld over naar gebruikers die je alleen via een datingsite kent. Nooit.

Chat op de datingsite

Om toch wat sneller persoonlijker contact te hebben, kun je iemand uitnodigen voor een chat. Dit is leuk en misschien leidt het tot een goed contact.

Bellen

Wanneer iemand na wat berichtenverkeer of een chat leuk lijkt, komt er een moment dat je iemand zou willen ontmoeten. Het is dan de moeite waard om eerst te bellen. Voor de zekerheid kun je van te voren een of twee vragen bedenken om het over te hebben. Een kort gesprekje waarin je iemands stem hoort en reacties krijgt, kan een andere indruk geven dan het contact per mail of in berichten. Als dat zo is, neem dan de tijd om er nog eens over na te denken.

Van datingsite naar het eerste afspraakje

Wanneer je voor het eerst afspreekt voor een date, kun je elkaar het best ontmoeten op neutraal terrein. Bijvoorbeeld een terras in de stad of een grand café waar je samen een kopje koffie kunt drinken. Hou de eerste afspraak kort, voor het geval er geen klik is. Wees dan ook eerlijk en meldt dit. Bedank iemand wel altijd. Je hebt er tenslotte allebei moeite voor gedaan. 

Wees jezelf, probeer positief te zijn, vermijd hoge verwachtingen en neem het niet te serieus.  Een luchtige kijk en een vleugje humor helpen zo’n spannende eerste afspraak leuk te houden!