Vind jouw Nummer 1
 
Navigeer naar:  Home | Nieuwste leden | Inschrijven

Datingsite Blog

maandag 24 juli 2017
Laatste nieuws Datingsite Nr1
Tags: De leukste datingsite
Een mooi artikel over Datingsite Nr1. Lees alles over 'De leukste Datingsite'.


Geplaatst door: Datingsite Nr1 op 10:03
1 reactie | Plaats een reactie
donderdag 9 maart 2017
200 leuke date ideeën
Tags: date ideeën
In dit leuke artikel vind je inspiratie voor de leukste dates!
200 ideeën voor dates buiten de deur en voor thuis.

Geplaatst door: Datingsite Nr1 op 17:41
Geen reacties | Plaats een reactie
woensdag 21 december 2016
Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar
Tags: gelukkig nieuwjaar
Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Geplaatst door: Datingsite Nr1 op 14:06
Geen reacties | Plaats een reactie
maandag 3 oktober 2016
Onzichtbaar online
Wanneer je op Datingsite Nr1 bent ingelogd, kun je er voor kiezen om zichtbaar of onzichtbaar online te zijn door rechtsboven (onder de header) naast Zichtbaar online op Ja of op Nee klikken. Onzichtbaar online kan handig zijn als je ongestoord wil rondkijken op de site, berichten wilt lezen of verzenden of wilt chatten zonder tussendoor verzoeken te krijgen.
Geplaatst door: Datingsite Nr1 op 16:07
1 reactie | Plaats een reactie
vrijdag 23 september 2016
In het nieuws
Het was deze week weer in het nieuws. Scammers. Oplichters uit het buitenland die via Nederlandse datingsites mensen proberen te benaderen en geld afhandig te maken. Je herkent ze aan Engels taalgebruik of gebrekkig Nederlands. Conclusie: Daten ja, geld overmaken nooit!
Geplaatst door: Datingsite Nr1 op 11:05
1 reactie | Plaats een reactie
woensdag 24 augustus 2016
Wat is de beste datingsite
De beste datingsite is die waar je jouw ideale partner vindt. Omdat je niet van te voren weet waar dat zal zijn, is het belangrijk in ieder geval te kiezen voor een datingsite die overzichtelijk, duidelijk en gebruikersvriendelijk is. Volgens een onderzoek van de consumentenbond gaat het op deze punten namelijk nogal eens mis.

Consumentenbond vindt klachten

Eind 2014 publiceerde de Consumentenbond de resultaten van hun onderzoek naar een aantal bekende Nederlandse datingsites. Een aantal sites bleek onduidelijk over de kosten en het opzeggen of verlengen van abonnementen. Dat leidde voor consumenten nogal eens tot problemen omdat die sites hun abonnementen stilzwijgend verlengen en daarbij soms verborgen kosten hebben. Naar aanleiding van de consumentenklachten die tijdens het onderzoek naar boven kwamen, is er een zogenaamd Keurmerk Veilig Daten gekomen. De bij dit keurmerk aangesloten datingsites beloven transparanter te zijn over de kosten van hun abonnementen.

Een goede datingsite is helder

Vandaag, 2016, schermen de datingsites met gratis inschrijven of een lage
‘vanaf’ prijs die alleen geldt bij een abonnement van een jaar of zelfs twee jaar. Ook worden abonnementen nog altijd automatisch verlengd. Al met al is er de afgelopen tijd wel iets verbeterd bij de onderzochte sites, maar de gebruikersvriendelijkheid is nog niet optimaal. Een goede datingsite vermeldt helder wat de kosten zijn en of abonnementen stilzwijgend worden verlengd.

Kies de datingsite die bij je past

Er spelen natuurlijk meer zaken een rol bij het bepalen van wat de beste datingsite is. Je zou kunnen zeggen dat de beste datingsite die site is die op een bepaald moment het meest bij je past. Er is een keur aan datingsites voor de meest uiteenlopende doelgroepen en voorkeuren. Er zijn sites voor mensen met een bepaalde seksuele geaardheid, zoals voor gay, biseksuelen en lesbiennes. Er zijn sites die zich richten op  persoonskenmerken zoals datingsites voor grote mensen, kleine mensen of dikke(re) mensen en datingsites die zich richten op mooie of juist lelijke mensen. Er zijn datingsites voor alleenstaande vaders en alleenstaande moeders. Ook zijn er sites voor het maken van sexafspraakjes en er zijn zelfs datingsites voor mensen die buiten hun bestaande relatie een affaire willen hebben. De laatste jaren zijn er vanwege de vergrijzing ook steeds meer datingsites voor ouderen, de zogenaamde vijftigplus- of seniorensites. Dus wanneer je wilt daten met een bepaald doel of een specifieke doelgroep voor ogen kan dat je keuze voor een datingsite bepalen.

Veiligheid en controle zijn belangrijk

Veiligheid van de site is een heel belangrijk punt. Maar al te vaak valt er in de media te lezen dat een datingwebsite is gehackt en dat de gegevens van de gebruikers op straat liggen. Een kwalijke zaak die het imago van het online daten geen goed doet.  Het is belangrijk dat in de algemene voorwaarden van de datingsite is benoemd dat de persoonsgegevens van diegenen die zich hebben ingeschreven zijn beschermd. Belangrijk is dat het internetverkeer verloopt via een beveiligde verbinding. Dit wordt in de adresbalk van de browser aangegeven met https: (in plaats van http) waarbij de ‘s’ staat voor ‘secure’. 

In het verlengde van de technische veiligheid van de website is de vraag hoe er wordt omgegaan met misbruikers en nepprofielen. In het beste geval worden alle profielen handmatig gecontroleerd voordat ze op de site worden geplaatst. Dit kan echter wat minder gebruikersvriendelijk overkomen omdat enige tijd verstrijkt tussen het invullen van de profielgegevens en het beschikbaar komen daarvan op de site. Dit terwijl je er vanuit mag gaan dat iemand die zich op een datingsite inschrijft er daarna ook direct gebruik van wil maken. Daarom kunnen profielen ook op de site worden gecontroleerd en onzichtbaar worden gemaakt als ze niet in orde zijn. Tot slot is het belangrijk dat misbruik bij de site kan worden gemeld en de profielen van misbruikers vervolgens  direct van de site worden gehaald.

Pak de voordelen van gratis en betaald

Op internet wordt vaak ingegaan op de vraag of een betaalde of gratis datingsite nu het beste is. Gratis datingsites zijn laagdrempelig want iedereen kan zich zonder belemmering inschrijven. Het kost niets. Daar schuilt dan tegelijk het nadeel van gratis sites. Doordat iedereen zich in kan schrijven, zijn er heel veel inschrijvingen van mensen die niet serieus zijn of geen goede bedoelingen hebben.  Bovendien, zo wordt daar vaak aan toegevoegd, ‘voor niets gaat de zon op’ en daarom zou de kwaliteit van de gratis sites te wensen overlaten.

Het meest gehoorde voordeel van betaalde datingsites is dat er veel meer serieuze leden zijn. Het nadeel is dat betaalde datingsites vaak duur zijn en kunnen leiden tot  ongewenste kosten. En garanties op een succesvol verloop heb je evenmin.

Maar de discussie tussen gratis en betaald is een beetje achterhaald. Tegenwoordig hoef je niet per se te kiezen tussen gratis of betaald. Er zijn datingsites waarvan de basis  gratis is en je pas betaalt wanneer je gebruik maakt van extra opties. Deze zogenaamde freemium sites combineren de voordelen van de gratis datingsite met de voordelen van de betaalde datingsite. De bekendste freemium datingsite in Nederland is Datingsite Nr1.

Kijk naar de mogelijkheden en de omvang

Wat zijn de mogelijkheden die een datingsite biedt wanneer je daar eenmaal bent ingeschreven? Zijn er naast de standaardfuncties zoals zoeken, profielen en foto’s bekijken, berichten verzenden, ontvangen en lezen nog andere interessante functies? Is er een chatfunctie? Weet je wie recent actief zijn geweest op de site? Kun je zoeken op trefwoord, zoekresultaten filteren naar voorkeur of onzichtbaar online zijn? Dat laatste is vooral relevant voor vrouwen die dan rustig kunnen rondkijken en profielen lezen zonder dat ze direct chatverzoeken of berichtjes  ontvangen. Het is prettig wanneer een datingsite overzichtelijk is en niet rommelig wordt door een overdaad aan reclame, banners en gadgets. De navigatie moet eenvoudig zijn, waarbij ook de verschillende functies duidelijk zijn aangegeven. Ook de omvang van de datingsite speelt een rol. Een grote datingsite met veel actieve leden en veel berichtenverkeer is interessanter dan een kleine site, bovendien is de kans om een geschikte match te vinden groter. Aan de andere kant is het net als het verkopen van een huis, je hebt maar één koper nodig. En die kan nou net op die kleinere datingsite zitten.

Swipen en testen

In de afgelopen vier jaar is er een nieuwe manier van kennismaken ontstaan die in korte tijd, vooral onder jongeren, razend populair is geworden. Via een app op de smartphone  krijgt een gebruiker een foto (vanaf social media) te zien van een kandidaat en in een seconde of een paar seconden wordt beoordeeld of je daar contact mee wilt of niet. Dit doe je door de foto naar links (nee) of naar rechts (ja) weg te vegen. Met dit swipen kies je tussen foto’s van andere gebruikers. Daarbij schiet als criterium al snel door je hoofd ‘hier zou ik het mee kunnen doen’ of  ‘niet’ en de kanttekening die bij deze manier van kennismaken vaak wordt geplaatst, is dat het vooral uitnodigt tot wisselende seksuele contacten.

Aan de andere kant van het spectrum zijn er de sites waar je voordat je kunt meedoen urenlang bezig bent met het invullen van vragenlijsten en het maken van persoonlijkheidstesten. Het ziet er indrukwekkend uit maar er is helaas geen wetenschappelijk bewijs dat het invullen van uitgebreide vragenlijsten en persoonlijkheidstesten leidt tot een goede, duurzame relatie. In de praktijk weten mensen bij een ontmoeting binnen een minuut of het klikt, niet klikt of misschien klikt. De traditionele aanpak van de meeste datingsites is daarom zo gek nog niet. Er is een profiel met een aantal relevante persoonskenmerken, een omschrijving, een of enkele foto’s en een oproep. Op basis daarvan kan met een kattenbelletje, tekstbericht of online chat een eerste contact worden gelegd. Dan volgt er al dan niet een online gesprek. En wanneer uiteindelijk een eerste afspraakje wordt gemaakt, weet je of het klikt of niet.

De beste datingsite

De beste datingsite is een datingsite die helder is over de kosten en abonnementen niet stilzwijgend verlengt. Een datingsite die duidelijk, overzichtelijk is en gebruikersvriendelijk is. Gratis of betaald maakt daarbij niet zoveel uit. Freemium datingsites combineren de voordelen van betaalde - en gratis datingsites. Belangrijk is dat de site goed werkt, de functies heeft die je mag verwachten, veilig is en voldoende serieuze leden heeft. Het gaat er ten slotte om dat je de datingsite kiest die bij je past en daar je droomdate vindt.
Geplaatst door: Datingsite Nr1 op 09:28
3 reacties | Plaats een reactie